Jak przedłużyć świeżość produktu przy zastosowaniu pakowania próżniowego produktów?

Obecnie pakowanie próżniowe staje się coraz bardziej popularne. Jego ogromną zaletą jest przedłużenie przydatności do spożycia wielu produktów spożywczych. Na rynku pojawia się coraz to więcej różnego typu urządzeń dzięki którym możemy spakować próżniowo świeżą żywność ale i nie tylko. Popularne stało się także pakowanie próżniowe ubrań, czy pościeli. Dzięki temu zachowamy ich świeżość i czystość, a z chwilą użycia wyciągniemy gotowy produkt. Cały proces pakowania próżniowego odbywa się przy użyciu odpowiedniej folii do pakowania próżniowego.

Na czym zatem polega pakowanie próżniowe produktów? W czym kryje się sekret?

To tlen odpowiada za psucie się żywności, zmianę jej smaku, rozwój pleśni czy też wysychanie. Jeśli zatem ilość tlenu zostanie w znacznym stopniu ograniczona, dany produkt zachowa świeżość na dłuższy czas. Opakowanie w jaki należy spakować produkt celem przedłużenia jego żywotności musi być bardzo odporne i cechować się przede wszystkim niską przepuszczalnością tlenu.  Dzisiaj na rynku mamy bardzo szeroki wybór opakowań próżniowych od słoików po plastikowe pojemniki i folie. Proces pakowania próżniowego produktów uchroni nas od niepotrzebnego marnowania żywności, którą często musimy wyrzucić z powodu zepsucia się. Ponadto pakowanie próżniowe produktów jest bardzo higienicznym procesem ponieważ opakowanie jest na tyle szczelne, iż nie ma możliwości wydostania się z niego jakiegokolwiek płynu czy zapachu.

PAKFOL jako nowatorska firma zajmująca się produkcją opakowań różnego typu w swojej ofercie posiada również produkcję opakowań do pakowania próżniowego produktów. Produkujemy doskonałej jakości opakowania do pakowania próżniowego. Swoje zastosowanie znajdują przy pakowaniu mięsa, ryb, warzyw, wyrobów garmażeryjnych oraz innych łatwo psujących się produktów spożywczych. Posiadamy bogatą ofertę worków do pakowania próżniowego, dzięki temu każdy klient dopasuje ją do swoich potrzeb. Do produkcji opakowań do pakowania próżniowego wykorzystujemy wysokiej jakości folię o wysokim stopniu barierowości. Dużą zaletą pakowania próżniowego produktów przez firmy zajmujące się produkcją żywności jest dobrą prezentację towaru oraz ograniczenie kosztów produkcji, przechowywania i z pewnością łatwiejszą dystrybucję.  Produkowane przez nas opakowania do pakowania próżniowego żywności posiadają wymagane atesty oraz regularnie przechodzą kontrole jakości.

Nasza oferta z pewnością sprosta oczekiwaniom najbardziej wymagających klientów. Jesteśmy elastyczni i dopasujemy się do indywidualnych potrzeb osób korzystających z naszych usług.

Szczegóły oferty